olifanten van almere

Bedenk jouw verhaal bij een kunstwerk

De olifanten van Almere. Een levensgroot kunstwerk bij verkeersknooppunt A6 / A27 bij Almere. Iedereen in Almere kent het. Leuk om een verhaal bij een kunstwerk te maken.

(advertentie)

De olifanten van Almere

Ze zijn levensgroot (7 meter hoog, bijna 7 meter breed en 11 meter lang). Ze wegen 40000 kilo! En daar staan ze dan. De Almeerse olifanten. Het is een kunstwerk waar we allemaal van kunnen genieten.

olifanten van almere
Door Michiel1972 – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4035133

Een kunstwerk vind ik een leuk vertrekpunt voor het bedenken een verhaal. Het geeft mij al allerlei ideeën. Kunst is bovendien overal te vinden, regelmatig kom ik een fascinerend beeld ergens tegen.

Hieronder 4 vragen die je kunnen helpen bij het maken van een verhaal bij een kunstwerk.

1. Waar gaan ze heen?

De olifanten van Almere staan nu stil. Maar stel he… dat ze tot leven zouden komen. Waar zouden ze dan heengaan? Over de snelweg, zwervend door Nederland?

Op bezoek bij hun familie in de dierentuin?

De dichtstbijzijnde woonwijk opzoeken om wraak te nemen op de mensheid?

2. Waar komen ze vandaan?

Hoe komen ze daar eigenlijk terecht? Waar is hun tocht begonnen? Zijn ze helemaal vanuit India komen wandelen, op zoek naar de zoute zee om te badderen?

Ontsnapt uit de dierentuin?

Is er een vloek uitgesproken? Zijn ze aan de wandel geslagen en stonden ze bij volle maan te lang stil?

3. Wie is de kunstenaar?

Vast een olifantenliefhebber. Misschien wel iemand die in een huis woont met een hele grote tuin waar hij stiekem een baby-olifantje houdt.

Of iemand die ooit als kind een olifantje als huisdier had.

Of iemand die als missie heeft om in Nederland van alle dieren die hier niet leven beelden neer te zetten.

4. Waarom dit kunstwerk daar?

Weet je dat niet? Er zijn daar mammoetbotten gevonden! Bij het graven stootte iemand met zijn graafmachine op reusachtige botten. Het was een heel gevecht voor de archeologen om de aanleg van het verkeersknooppunt tijdelijk stil te leggen!

Bedenk ook eens een verhaal bij een kunstwerk

Als verhalenverteller heb ik in duizenden verhalen gezien dat er naast voor de hand liggende oplossingen, vaak betere oplossingen zijn. Oplossingen die gevonden worden door mensen die creatief denken. Creativiteit, verbeelding en het vermogen om originele oplossingen te bedenken, zijn goud waard. Je kunt jezelf trainen om creatiever te denken (en creatiever met verhalen om te gaan).

De vier vragen die ik je hierboven gaf, kun je bij elk kunstwerk gebruiken. Niets houdt je tegen om ze eens te stellen bij een kunstwerk dat je tegenkomt op weg naar je werk. 😉

Meer over de olifanten van Almere

Vergelijkbare berichten