Cursus verhalen vertellen: Begin!

Ik zoek een Cursus Verhalen Vertellen

Zoek je een cursus verhalen vertellen? In dit artikel vertel ik je waar je in Nederland terecht kunt en waar je op moet letten.

(advertentie)

Vertelacademie

De grootste aanbieder in Nederland van een cursus verhalen vertellen is de Vertelacademie. Ze bieden een basiscursus verhalen vertellen van 4 dagen aan in Utrecht, Zwolle, Middelburg en Alden-Biesen (België).

Na de basiscursus zijn er veel vervolgmogelijkheden: allerlei cursussen, workshops en zelfs twee leerroutes van meerdere jaren om je verder te ontwikkelen.

Ontdek meer over het aanbod van de Vertelacademie…

💡 Ik ben zelf één van de docenten van de basiscursus bij de Vertelacademie.

Nationale Vertelschool

Bij de Nationale Vertelschool kun je zowel een Introductieweekend volgen als een Intensieve Verteltraining van zo’n 4 maanden (één dag per week). Activiteiten vinden plaats in Amersfoort en Zutphen.

Daarnaast bieden ze allerlei wisselende verdiepende activiteiten aan.

Ontdek meer over het aanbod van de Nationale Vertelschool…

Mezrab Storytelling School

Ik schreef al eerder over Mezrab in Amsterdam. Naast een bruisend podium en een festival, is er ook de Mezrab Storytelling School.

Ze bieden in Amsterdam introductie weekenden aan (3 dagen), diverse vervolgmogelijkheden en een opleiding van 5 maanden (3 dagen per week).

Ontdek meer over het aanbod van de Mezrab Storytelling School…

Verhalenfontein

In Rotterdam en omstreken biedt de Verhalenfontein (collectief van vertellers) al jarenlang cursussen aan in het vertellen van verhalen.

Je kunt bij hen terecht voor een basiscursus van 3 avonden, en een wisselend aanbod van diverse andere workshops.

Ontdek meer over het aanbod van de Verhalenfontein…

DISC

DISC staat voor Dutch International Storytelling Centre. Ze bieden in Den Haag weekendcursussen aan voor beginners, maar ook verschillende wisselende andere workshops.

Regelmatig zijn er bij DISC ook workshops van docenten van de engelse School of Storytelling.

Ontdek meer over het aanbod van DISC…

Aandachtspunten als je een cursus verhalen vertellen zoekt

Voor een groep gaan staan en een verhaal vertellen is best wel persoonlijk. (1) Kijk niet alleen naar plek en prijs, maar juist ook naar de stijl en sfeer van een cursus.

(2) Neem ‘ronkende teksten’ met een korreltje zout. In een cursus (of ‘ie nou 4 dagen of een half jaar is) word je geen professionele verhalenverteller. 🙂

Een cursus kan je wel enorm helpen om zelf in je eigen situatie aan de slag te gaan. En dan ontwikkel je je. (zie ook: ‘Hoe word ik Verhalenverteller?‘).

Van cursisten van vrijwel alle bovenstaande aanbieders hoor ik goede ervaringen. Een cursus verhalen vertellen is vrijwel altijd inspirerend, leerzaam, spannend en ontzettend leuk om te doen. 😀

(3) Hoe goed is je Engels? Sommige cursussen zijn tweetalig. Leuk! Maar minder fijn als je de helft niet kunt volgen.

Nog even wachten met een cursus verhalen vertellen?

Verhalen om te Vertellen aan Kinderen

Als je vooral aan de slag wil met verhalen vertellen voor kinderen, is Het Verhalenpakket misschien wel iets voor jou.

Je kunt zelf dan al aan de slag met 18 goede verhalen en heldere praktische artikelen over hoe ook jij die kunt vertellen.

Vergelijkbare berichten