Inspiratie voor verhalenvertellers engelse boeken

De 5 beste engelse boeken over storytelling

Dit vind ik de vijf beste engelse boeken over storytelling. Ik heb ze zelf in de kast staan en herlees er regelmatig eentje.

Eerder maakte ik een overzicht van alle nederlandse boeken over verhalen vertellen. Dat is voor de Engelse boeken niet te doen. Er zijn er veel te veel!

(advertentie)

Selectie van engelse boeken over storytelling

In onderstaande boeken speelt verhalen vertellen (live, voor een groep luisteraars) de hoofdrol. Omdat de term ‘storytelling’ voor heel veel gebruikt wordt, zou je kunnen zeggen dat deze boeken draaien om ‘oral storytelling’.

Het zijn de boeken die ik persoonlijk op dit moment het beste vindt. Maar dat is ook smaak, en over smaak… valt te twisten.

The Storyteller’s Way

Engelse boeken over Storytelling: The Storyteller's Way Ashley Ramsden Sue Hollingsworth

The Storyteller’s Way is wat mij betreft het beste boek voor wie wil leren verhalen vertellen. Het bevat alle basics en veel zinvolle oefeningen. Ook als je iets verder bent kun je jaren vooruit met de hoofdstukken over stilte, dynamiek in je verhaal en stemgebruik.

Geschreven door twee meestervertellers en de oprichters van de International School of Storytelling in Emerson, UK.

Meer op bol.com

The Story Factor

The Story Factor Annette Simmons

In dit boek gaat Annette Simmons in op het effectief vertellen van verhalen in de zakelijke wereld van grote bedrijven en de overheid.

Hoe kun je mensen inspireren en beïnvloeden met verhalen? Welke soort verhalen zijn er die je paraat moet hebben? Wat heeft dit te maken met persoonlijk leiderschap?

Daarbij ligt de focus nog wel op het ook daadwerkelijk mondeling vertellen.

Meer op bol.com

Improving your storytelling

Improving your storytelling Doug Lipman

Je hebt al een heel aantal keer een verhaal verteld en wilt graag meer leren en experimenteren?

Dit boek geeft je verdieping. In hoe je je verbeelding kunt ontwikkelen, welke soorten van aandacht je publiek heeft, hoe je verhalen kunt laten groeien en hoe je je lichaam inzet. En nog in een aantal andere belangrijke onderwerpen.

Meer op bol.com

Our secret territory: the essence of storytelling

Our Secret Territory the essence of storytelling Laura Simms

In dit boek schrijft de Amerikaanse verhalenvertelster Laura Simms over de spirituele en sociale kanten van storytelling.

Ze weeft persoonlijke verhalen, met reflecties, gedichten en verhalen van over de hele wereld. Het verhaal als medicijn dat ons terugbrengt in ons hart naar een plaats van compassie.

Dit is een boek voor mensen die interesse hebben in wat verhalen kunnen doen, in de maatschappij, in kleine groepen en in individuele harten.

Meer op bol.com

The Way of the Storyteller

Engelse boeken over Storytelling: The Way of the Storyteller Ruth Sawyer

Voor het eerst gepubliceerd in 1941 is dit één van de klassiekers op het gebied van storytelling.

Het is een praktisch boek wat je wil helpen om verhalen te gaan vertellen, maar meer nog dan dat is het een boek dat je meeneemt in de ontwikkeling van het verhalen vertellen en de reis die verhalenvertelster Ruth Sawyer zelf maakte daarin.

Achterin het boek vind je ook zeven van de favoriete verhalen van Ruth Sawyer zelf.

Meer op bol.com

Meer engelse boeken over storytelling?

Mis ik een engels boek wat hier niet had mogen ontbreken? Een boek over oral storytelling wat in jouw top 5 staat? Laat het ons hieronder weten!

Vergelijkbare berichten