Kerst

Licht / donker, warm / koud

Kerst met verteller

Het einde van het jaar nadert. Vlak daarvoor is de kerstperiode.

Buiten is het koud, guur en donker. Soms sneeuw, als we geluk hebben. Binnen is het warm en steken we een kaarsje aan, vaak een hele kerstboom vol.

Werk komt tot stilstand, maar de stress in december laait soms flink op. Ontmoetingen met familie, de drukte, de onrust.

Kerst is een bijzondere periode. Als je christen bent een periode om via de Adventszondagen toe te leven naar het goede nieuws dat Jezus geboren is.

Heb je daar niks mee? Ook dan is het een bijzondere periode. Met elkaar, met familie, met een hart voor ieder die het iets minder heeft.

Wat doet een verteller met kerst?

In die periode vertel ik kerstverhalen en winterverhalen.

Veel op scholen (tussen 6 december en de kerstvakantie van de basisscholen), en daarna veel voor volwassenen / gemengd publiek.

Kerstverhalen zijn niet al te lang, raken je, en zetten je ook een klein beetje aan het denken. Dat wil niet zeggen dat je er niet ook hartelijk om kan lachen.

Kerstperiode

De periode waarin ik kerst / winterverhalen vertel begint nadat Sinterklaas vertrokken is en loopt door tot Oud en Nieuw.

Als verteller is kerst één van de piekperiodes ;-) van het jaar.

Hieronder vind je wat ik rondom het thema kerst schreef. O.a. over mijn kerstaanbod, online kerstverhalen voor volwassenen, en kerstverhalen die ik zelf schreef.

Een fijne kerst van verteller Rudolf Roos toegewenst!

- Einde -

- Einde -