Over Verhalenverteller Rudolf Roos

Ik ben een liefhebber. Goede verhalen en die goed vertellen… daar kun je me ’s nachts voor wakker maken.

Verhalenverteller Rudolf Roos

Al tien jaar ben ik verhalen aan het vertellen. Live, op allerlei plekken waar ik dezelfde lucht inadem als de luisteraars, waar woorden en lichaamstaal en sfeer en … samenkomen tot een ervaring.

Daarnaast… Boeken! Films! Het echte leven! Allemaal boordevol verhalen. Ik schrijf over wat ik tegenkom, wat mij inspireert en wat jou, als verhalenliefhebber, ook aan kan spreken.

Over hoe verhalen werken en hoe je ze beter kunt vertellen. Treffende anekdotes in die bijzondere TED-talk. Het gebruik van verhalen in je zakelijke presentatie.

Verhalenverteller Rudolf Roos
Verhalenverteller Rudolf Roos

Over de verbeelding van een kind. De vonken in de ogen van je luisteraars. Maar ook de keren dat mijn verhalen tussen mij en mijn publiek rinkelend in scherven op de grond vielen. De gloedvolle vertellingen van andere verhalenvertellers. De plekken waar je ze kunt horen.

Een belangrijk deel van mijn eigen werk is verhalen vertellen in het onderwijs. Daarnaast vertel ik verhalen en geef ik trainingen en workshops aan volwassenen op allerlei plaatsen en in heel diverse groepen.