Verhalen om te Vertellen

verhalen om te vertellen

Goede verhalen om te vertellen vinden is nog niet zo gemakkelijk!

Om daar mijn steentje aan bij te dragen vind je op deze pagina een verzameling van verhalen die geschikt zijn om te vertellen. Al deze verhalen heb ik ooit zelf ook verteld en soms vertel ik ze nog steeds.

Opgeschreven door een verhalenverteller

Elke keer als ik een verhaal vertel, is het een beetje anders. Dat komt omdat ik niet vanaf een vaste tekst werk, en omdat mijn publiek elke keer anders is. Grote kans dat als je me één van onderstaande verhalen hoort vertellen, het weer een beetje veranderd is.

Maak ze je eigen

Ik heb deze verhalen zo proberen op te schrijven als ik ze ook vertel. Maar de emotie, de non-verbale communicatie, die is niet op te schrijven. Je hebt dus nog wat werk te doen om zo’n verhaal je eigen te maken!

Toestemming om te vertellen

Wil je een verhaal van deze pagina vertellen of voorlezen? Je hebt de toestemming van de auteur(s) om ze te vertellen (maak er vooral jouw versie van) of voor te lezen. Hierbij geldt: mondeling, voor live publiek, zonder het maken van (digitale) opnames.

Alle verhalen: